הורים מעשנים – איך תוכלו להימנע מעישון ליד הילדים?

מזל טוב, אתם הורים! הורות היא סיבה מצוינת לשמוח ולחגוג, אבל היא מביאה איתה גם לא מעט אחריות הכוללת הבטחת הסביבה האידיאלית לילדיכם. אם אתם הורים שמעשנים אתם עלולים להתקשות להימנע מעישון בקרבת ילדיכם, בעיקר אם אתם נוהגים לעשן במשך שנים רבות והעישון משמש לכם כמקום מפלט. עישון יכול לעזור להתמודד עם הלחץ הכרוך בהתמודדות עם אתגר ההורות, ומצד שני צריך להימנע ממנו ליד הילדים. במאמר זה נפרט כמה טיפים ונעזור לכם להבין איך עושים זאת, הכול כדי שלילדיכם יהיה טוב יותר.

אלטרנטיבה לסיגריות

אחת הדרכים שיעזרו לכם לשנות את ההרגלי העישון ולהימנע מעישון ליד הילדים היא למצוא תחליף לסיגריות הרגילות. מעבר לעישון במקטרת יכול להיות צעד חכם בכיוון הנכון מהסיבות הבאות:

  • פחות כימיקלים: עישון מקטרת מתבסס בדרך כלל על טבק טבעי, המכיל פחות תוספים וכימיקלים בהשוואה לסיגריות.
  • תדירות נמוכה יותר: עישון מקטרת הוא איטי ומחושב יותר מאשר עישון סיגריות, וזה יכול להוביל לכך שתצליחו לשלוט בצורך לעשן כשהילדים בסביבה.
  • שליטה בכמויות הניקוטין: ניתן לשלוט בכמויות הטבק והניקוטין הנצרכות ולבחור את הכמות הרצויה בכל פעם.
  • אזורי עישון מוגדרים: מעשני מקטרות נוטים להיות מודעים יותר למקום שבו הם מעשנים בשל הציוד הדרוש לכך. זה יכול לעזור לכם להגדיר מראש אזור עישון ספציפי שהוא מחוץ לגבול של ילדיכם.

ֹֹֹ

 

לא ליד הילדים

  • הימנעות מעישון בבית או ברכב: אחת הדרכים היעילות ביותר להימנע מעישון בסביבת ילדיכם היא להפוך את הבית והרכב שלכם לאזורים בלי עישון. זה אומר לא לעשן בתוך הבית או הרכב גם כאשר הילדים אינם נוכחים כדי להרגיל את עצמכם שאלה אזורים שנמצאים מחוץ לתחום.
  • התמודדות עם לחץ: אנשים רבים מעשנים כדרך להתמודד עם לחץ, וניתן למצוא אלטרנטיבות שונות לניהול מתח, כגון פעילות גופנית, מדיטציה או שיחה עם איש מקצוע. מציאת דרכים נוספות להתמודדות עם מתח ולחץ יעזרו לכם לנהל את זמני העישון בקלות יותר וכך להצליח להימנע מעישון ליד הילדים.
  • הגדרת מקומות מותרים: הגדירו לעצמכם מהם המקומות שבהם העישון מותר, כמו למשל פארקים קרובים לבית, בתים של חברים ומקום העבודה שלכם. כך תתרגלו לזה שהעישון הוא נפרד מהבית וכך גם מהילדים.
  • סביבה תומכת: שינוי הרגלי עישון הוא אינו קל, והוא מאתגר עוד יותר כאשר אתם הורים. בקשו תמיכה מחברים ובני משפחה כדי להקל על התהליך.

זכרו שזה תהליך

ההימנעות מעישון ליד ילדיכם היא לא פשוטה ועליכם לזכור שזהו תהליך שיכול לקחת זמן. בדיוק כמו שאתם לומדים איך להיות הורים או איך להפוך את הבית לבטוח, אתם גם לומדים איך לשלוט בצורך לעשן, דבר שעלול להיות מורכב.

  • הציבו לעצמכם מטרות ויעדים ברורים, כמו כמה פעמים ביום ובשבוע מותר לכם לעשן.
  • הפכו את זמני העישון הקבועים לרגעים שבהם אתם יכולים לנוח ולהירגע מכל הלחץ שצברתם.
  • נסו לאמץ תחביבים חדשים שיסיחו את דעתכם מהצורך לעשן כשאתם נמצאים ליד הילדים.
  • אל תכעסו על עצמכם אם התהליך לוקח לכם יותר זמן מהצפוי, וזכרו שבמקרים מסוימים ניתן לצאת לעשן מחוץ לבית, רחוק מהילדים.

לסיכום

שינוי של הרגלי עישון יכול להיות קשה, בעיקר כשאתם מתמודדים במקביל עם אתגר ההורות המלחיץ החדש. ההבנה שאתם מעוניינים להבטיח סביבה אוהבת ובטוחה לילדיכם היא כבר הצעד הראשון בתהליך, שעלול להיות ארוך ומורכב. השתמשו בטיפים השונים, כמו מעבר מעישון סיגריות לעישון מקטרת והגדרת מקומות ספציפיים שבהם מותר לעשן, ואל תשכחו שאין כל רע ביציאה לטיול ערב פעם בכמה ימים עם סיגריה בכיס.