בעיות ראיה בקרב ילדים: עד כמה זה שכיח ומה ניתן לעשות?

בעיות ראיה בקרב ילדים

אין סיטואציה קשה יותר בעבור הורה מלראות את הילד שלו סובל ומתקשה בתחומים מסוים. זה יכול קושי בהשתלבות חברתית, חשש מכישלון בלימודים או מצב נפשי ירוד מסיבות שונות, אך כאשר מדובר במגבלות פיזיות, זה נעשה בהחלט מאתגר בעבור כל אחד. אחד הדברים שהכי מעלים חשש, הן בעיות ראיה בקרב ילדים. האם מדובר במצבים רפואיים שכיחים או שדווקא במקרים נדירים הרבה יותר? ומה אפשר לעשות כאשר חושדים במצב כזה או שאכן מגלים דרך אבחון בעיה כלשהי בראייה. הנה כמה נקודות חשובות שכדאי לכל הורה לילדים להכיר בעניין הזה.

עד כמה זה נפוץ?

ובכן, בעיות ראיה אצל ילדים הן דבר מאד נפוץ ואת זה חשוב קודם כל לדעת. עם זאת, זה לא אומר שכל בעיה היא חמורה ותביא לקשיים בראייה ולמוגבלות קבועה בחיים ואת מרבית הבעיות ניתן לפתור עם טיפול יעיל ונכון. קודם כל צריך לזכור כי בכל מקרה בו אתם חושדים בבעיית ראיה אצל הילדים שלכם מומלץ לגשת לרופא ולבדוק את זה. ניתן לבצע זימון לרופא עיניים דרך אתר דוקתורים וכך לקבוע תור בהקדם ולא לחכות עם זה יותר מדי. קחו בחשבון כי האלטרנטיבה שלכם היא פשוט לא לייחס חשיבות לבעיה בה אתם חושדים וזאת לא אופציה טובה. עדיף תמיד לקוות לטוב ביותר ולצפות לגרוע מכל ועל כן פשוט מומלץ לגשת לרופא ולשלול בעיות.

פזילה

ואם מדברים על בעיות ראיה נפוצות, הרי שתופעת הפזילה היא שכיחה במיוחד ועשויה לבוא לידי ביטוי כבר בימים הראשונים לחייו של תינוק. אצל שבעים אחוזים מהתינוקות אפשר לראות פזילה שחולפת לאחר מספר חודשים מעצמה ונצפית אך ורק בגלל שעיניו של התינוק קטנות ביחס לראשו. זוהי לא בעיה רפואית ואין צורך לטפל בזה, זה פשוט חולף מעצמו.

לעומת זאת, אצל אחוזים מסוים הפזילה היא בעיה של קוצר ראיה ויש לבחור ולהתאים משקפיים מתאימים לילד, ובמקרים אחרים היא נובעת משרירים חלשים בעיניים. במקרה הזה יש לטפל בה באמצעות רטייה על העין השנייה שתחזק את השריר וכאן יש חשיבות גדולה לזמן האבחון. לצורך ההבנה, אם תגיעו עם תינוק בן שמונה חודשים עם הבעיה, ניתן יהיה לפתור אותה תוך חודש ימים. לעומת זאת, תינוק בן שנה כבר יצטרך טיפול של כמה חודשים.

עיוורון ולקות ראיה

במקרים הנדירים יותר, בעיות ראיה אצל ילדים מובילות לעיוורון או לראיה פגומה במידה משמעותית המקשה על ההתנהלות היומיומית. לאחר האבחון חשוב מאד לחזק את הילד הן מבחינה פיזית הסתגלותית והן מבחינה נפשית ולהראות לו שזה לא סוף העולם, אפילו אתם בעצמכם חווים קושי מהמצב החדש.

זכרו – בכל מקרה של חשד בבעיית ראיה אצל הילדים, גשו בהקדם לרופא ובדקו את המצב.