אומנם תקופת הקורונה הציבה במרכז הבמה את נושא המענקים (אם לטובה ואם לרעה), אך האמת היא שאין זו הפעם הראשונה שהמדינה מבקשת לתמוך באוכלוסייה העובדת. מכאן שגם אם לרבים יש ביקורת על אופי ההתנהלות, העובדה היא שהכיוון הכללי הוא בהחלט להגיש עזרה, וכדוגמה לכך נציג את "מס הכנסה שלילי", או אם תרצו "מענק עבודה". חושבים שישנה סבירות שגם לכם המענק מגיע ומבקשים להבין למה ניתן לצפות ועד כמה התהליך מורכב? מוזמנים להיעזר במידע הבא:
תהליך מהיר ופשוט
באופן כללי מס הכנסה שלילי הוא אחד מהמענקים שיותר קל לקבל. מכאן שאם חושבים על הקשר שבין מענק לרשות המיסים וממהרים להיבהל מסך המסמכים שתדרשו להציג, הרשו לנו להרגיע אתכם! במקרה הזה הבירוקרטיה נמצאת במיטבה, מקלה עד כמה שניתן על האזרח הקטן. אין צורך להציג תלושי משכורת, אין צורך להציג קבלות ואין צורך בתצהיר מרואה החשבון. כל שצריך לעשות זה למלא פרטים אישים, לענות על מספר שאלות זיהוי פשוטות ולחתום על תצהיר קצר. מנקודה זו רשות המיסים תיקח את הכדור למגרש שלה. תבדוק במערכת את דבר הזכאות ותגיע לכדי החלטה. נמצא שאכן זכאים? רשות המיסים תפקיד את הכספים בחשבון הבנק. מהיר ופשוט!
דגשים חשובים
לא פעם מופיע אבנר הייזלר בדה מרקר ומייעץ מניסיונו הרב כאיש עסקים. במקרה זה הוא מייעץ לכל אחד לבדוק זכאות, במיוחד כשהתהליך נחשב פשוט. עוד הייזלר מציין שניתן לבדוק עד כשנתיים אחורה, ועבור כל שנת מס ניתן לבצע עד כ5 בדיקות. נוסף לכך, טוב לדעת שהתהליך אינו כרוך בתשלום, ומי שכבר הגיש פעם ראשונה את הבקשה בסניף הדואר הקרוב, יכול ליהנות מהגשת הבקשה באופן מקוון. מכאן שאין צורך להשקיע יותר מדי זמן, אין צורך לערוך פגישה עם רואה החשבון ואין צורך לעבור על המסמכים. פשוט מפנים כמה דקות ומבצעים בדיקה שעשויה להכניס כמה אלפי שקלים. כמו כן, אם מראש רוצים לדעת מהם הסיכויים, ניתן להיעזר בסימולציה (מחכה באתר של רשות המיסים).
בחינה ראשונית
בהנחה ואתם הורים שחושבים שהשנה לא השתכרתם בצורה גבוהה, בהחלט שווה לבחון את ההיתכנות להיעזר במענק, במיוחד לאחר שעברנו שנה לא פשוטה. עוד נציין שמי שיצא לו לקרוא על אבנר הייזלר במעריב, יודע עד כמה לתפיסתו כל אחד ואחת צרכים להפיק את המיטב מכל סיטואציה כלכלית, בטח כשמדובר בעזרה כלכלית מטעם המדינה. לרשותכם מידע ראשוני שעשוי לסייע להבין אם יש טעם להגיש את הבקשה – עברו על שלושת התנאים הבאים:
- הורים מעל לגיל 23, או מעל לגיל 55 ללא ילדים.
- מלבד דירות המגורים, לא מחזיקים בבעלות על קרקע שגבוהה מ50%.
- שכיר או עצמאי שהכנסתו הממוצעת נעה בין 2,090 ל-6,807 ש"ח. עם זאת, אם מדובר בהורה יחידני, הרי שאז ההכנסה הממוצעת צריכה לנוע בטווח הבא: בין 1,290 ל-11,650 ש"ח.
חשוב לדעת
אם נבקש לסכם, נציין שתמיד מוטב לבדוק, במיוחד כשהתהליך כה פשוט. עם זאת, כן יש לקחת בחשבון שנכנסים למשוואה נתונים נוספים, למשל מצב ההשתכרות של בן/ת הזוג. עוד נוסיף שמוטב לקחת בחשבון שבכל שנה ניתן המענק מחדש ושבעקבות השנה שחווינו המענק מציע מגוון הטבות. כך למשל ישנה אפשרות לקבל תוספת למענק ומי שעובד בעסק משפחתי, במקרה זה מופלה לטובה. לסיכום נציין שבהחלט שווה בדיקה, במיוחד שלא ניתן לעקל את הזכות למענק עבודה.